Voorwaarden voor Deelname

Voorwaarden voor deelname aan het clubtornooi op BBO, georganiseerd door KBC Chaver in samenwerking met RBBF:
1) Basisvoorwaarden
- Een account hebben bij BBO
- Geregistreerde speler zijn bij de VBL of een andere erkende federatie.
- De deelname aan een clubtornooi kost voor elke speler 1 BB$ (de waarde van 1 BB$ = 1 US$)
- Hoe BB$'s aankopen? Klik voor de aankoopgidds.
- Een speler moet vooraf BB$'s op zijn account hebben.
- De speler die de registratie doet (zie verder) kan ook betalen voor zijn partner.

2) Vooraf aanmelden via email chaverpg@gmail.com
 Voor de spelers die reeds één maal mee gespeeld hebben en niet op de "uitgesloten" lijst beland zijn is dit niet meer nodig. Zij blijven in de lijst van de toegelaten spelers.

Nieuwe spelers, spelers die nog niet meegespeeld hebben, moeten zich vooraf aanmelden.
De email moet volgende informatie bevatten:
Speler:
Voornaam, Naam, VBL Nummer, BBO gebruikersnaam
Partner:
Voornaam, Naam, VBL Nummer, BBO gebruikersnaam
Spelers die niet vooraf aangemeld zijn kunnen zich niet registreren. De deelname is op basis van een gesloten lijst.

3) Naam van het tornooi
Vanaf 2 uur voor de aanvang van het tornooi, is het toernooi zichtbaar op BBO.
Ga naar "competitie" / "alle tornooien".
In het zoekvenster geef je "RBBF" in. Nu verschijnen enkel de tornooien die via de RBBF georganiseerd worden. Hier zal je eenvoudig het tornooi van de Chaver terugvinden.

4) Registreren - aanmelden op het tornooi via de website van BBO
Vanaf 2 uur voor de tornooistart wordt het tornooi zichtbaar op de BBO website.

- Log in met je eigen BBO-account

Opgepast!
Ook je partner moet op het ogenblik dat je wenst te registreren ook ingelogd zijn bij BBO om te kunnen registreren.
- Op het zelfde ogenblik moet ook je partner de uitnodiging om te spelen aanvaarden.

- Ga naar "wedstrijden" , vervolgens naar "alle tornooien"

- Zoek het tornooi van de Chaver
De juiste naam van het tornooi wordt op de website van de Chaver meegedeeld. Zie hierboven.

- Klik op "Tornooi" vervolgens "Registratie"
- Vul de naam van je partner in en klik op "nodig uit"

- Het inlegbedrag van 1 BB$(*) moet vooraf op jouw account en op de account van je partner staan. Ander moet je nog eerst naar de BB shop om BB$'s aan te kopen.
Er is een tickbox waar je kan aanvinken dat je ook voor je partner betaalt.
(*) Vanaf 1 juli bedraagt de inleg 1.25 BB$.

- Nadat je geregistreerd bent en de BB$ van je account afgenomen is kan je nog opnieuw uitloggen of een solitaire spel spelen.

- Je moet zeker voor het gemelde aanvangsuur geregistreerd zijn en online zijnAnders kan je niet meer meespelen.Dit wil zeggen dat: als je pas 1 of 2 minuten voor de aanvang van het tornooi inlogt, en je moet nog eerst BB$'s kopen, dat je dan onherroepelijk te laat bent.

Elementaire Regels

1) De tornooien zijn in de eerste plaats bedoeld als sociale tornooien en er wordt hoffelijkheid en absolute eerlijkheid van alle spelers verwacht (zoals altijd trouwens).

2) Belangrijk is echter dat het alerteren correct uitgevoerd wordt.

Dit wijkt sterkaf van het alerteren bij een clubdrive.
Elke speler die een bod doet dat moet gealerteerd worden, moet:
-  Vooraleer het bod zelf gedaan wordt, op de alert-knop in het biedvenster klikken
- De correcte en volledige uitleg van zijn bod typen in de lijn "uitleg"
- Zijn bod ingeven nadat de vorige 2 stappen uitgevoerd werden.

Zo wordt het bod zichtbaar voor de tegenspelers, maar ziet de eigen partner zelf niet dat het bod gealerteerd werd.

De tegenspelers kunnen door op het bod te klikken eventueel nog meer uitleg vragen.

3) Er zal geen "undo"-knop beschikbaar zijn.
Geboden is geboden en gelegd is gelegd. Misklik = jammer maar blijft.

4) Er wordt met een klok gespeeld. De tijdslimiet zal zeer raisonnabel ingesteld worden.
Na ieder spel, via de chat-functie de gift analyseren is niet de bedoeling en daarvoor zal geen tijd voorzien worden.

5) Voorlopig Clubreglement voor Clubtornooien op BBO

a)Er zal tijdens de drive principieel niet gearbitreerd worden.
Spelers die zich sterk benadeeld voelen wordt gevraagd dit na het tornooi te melden en de omstandigheden te omschrijven.
Het bestuur zal indien dit vereist is ingrijpen en zal als hoofdsanctie, het uitsluiten van deelneming aan een of meerdere tornooien van de club opleggen.

b) Als bij een speler de verbinding met BBO verbreekt kan deze normaal binnen de minuut opnieuw inloggen en het spel verder zetten. Indien dit om een of andere reden niet lukt, dan is dit zo en gaat de drive verder door zonder de betreffende speler en eventueel ook zonder zijn partner.

Tips

- Speel bij voorkeur op een PC. Een laptop of een desktop met een muis. Bij het spelen op een tablet of op een smartphone maak je sneller klikfouten en is het minder handig om een berichtje via de chat lijn te sturen.

- Zorg voor een goede internetverbinding. Als je draadloos verbonden bent, zit dan dicht genoeg bij de draadloze router zodat je voldoende sterke ontvangst hebt.
- Wie een verouderde windows PC (desktop of laptop) heeft, die niet meer goed bruikbaar is voor Windows 10, mag dit gerust melden. Door het Windows OS te vervangen door Linux zou de PC  eventueel nog kunnen geschikt gemaakt worden om op het internet te gaan.